طراحی و اجرای فضای سبز
ساخت فضاهاي سبز محصور از گذشته تاكنون تغييرات زيادي داشته به نحوي كه طراحي و اجرای فضاي سبز امروزه تنها يك هنر فردي نيست. در جهان كنوني كه بخش اعظم جمعيت در شهرها زندگي و فعاليت مي كنند. فاصله انسان از طبيعت هر روز بيشتر شده و نياز به ايجاد فضاهاي مشابه مصنوعي و پارک سازی در محدوده زندگي بيشتر جلوه مي كند.
، در واقع چیدن المان های مختلف در جایگاه مناسب می باشد.عدم دسترسی به فضاهای دنج و آرام که همگی ناشی از توسعه بیرویه شهری بوده است، موجب تمایل شهروندان برای ساخت روف گاردن و ایجاد فضایی زیبا و پر از آرامش کرده است.
انواع فضای سبز:
1- فضاهای سبز عمومی: بیشترین مورد از فضای سبز است که در دسترس می باشد این فضاها عمومی مکانی جهت بازی ها و مناطق ورزش است. فضاهای یاد شده اساساً برای این منظور طراحی یا تجهیز شده اند.
وجود نیمکت، روشنایی، آبخوری، دستشویی، کف سازی معابر و دسترسی از اجزاء اصلی این نوع فضاها به شمار می روند.
۲- فضاهای سبز نیمه عمومی: فضاهای سبزی که بازدهی اکولوژیکی دارند، لیکن استفاده کنندگان آن ها، نسبت به فضاهای سبز عمومی محدودتر هستند.
محوطه های باز بیمارستان ها، پادگان ها و ادارات دولتی و… در این دسته قرار می گیرند.
3- فضاهای سبز خیابانی: نوعی از فضاهای سبز شهری هستند که به طور معمول درختکاری حاشیه ی باریکی از حد فاصل مسیرهای پیاده رو و سواره رو را تشکیل می دهند و یا به صورت متمرکز در فضاهای نسبتا کوچک میدان ها و یا در زمین های پیرامون بزرگ راه ها و خیابان ها شکل گرفته اند .